Termeni si conditii de utilizare
Prezentele Condiții Contractuale Generale (numite în cele ce urmează Termeni și Condiții -- TC) conțin drepturile și obligațiile pe de o parte ale magazinului online Antikvarius.ro (operator: Editura Bookman SRL, administrator: Mátyás Levente, sediul: 547581 Idrifaia, Str. Principala nr. 126, jud. Mures, Romania, Nr. ord. reg. com/an: J26/753/2010, CIF: RO27704989), în cele ce urmează: Furnizor
și pe de altă parte
ale clientului care utilizează serviciile comerciale electronice oferite de Furnizor pe pagina web www.antikvarius.ro, în cele ce urmează: Partener.
Informații generale, angajamentul contractual
- TC din acest document sunt în vigoare pentru acele servicii comerciale electronice, care se furnizează pe teritoriul României, Ungariei și al oricărei țări prin intermediul pieței electronice de pe pagina web www.antikvarius.ro (în cele ce urmează: magazin online). Pe lângă aceasta TC din acest document sunt în vigoare pentru toate acele tranzacții comerciale din România, Ungaria și în oricare țară a lumii, care au loc între Părțile stabilite în prezentul contract.
Cumpărăturile făcute în magazinul online se consideră a fi contracte la distanță, care prin caracterul lor sunt reglementate -- de Legea nr. 365/2002 republicată în 2006 privind comerțul electronic („L.c.e.") și unele aspecte ale societății informaționale -- prin faptul, că Furnizorul în prezentul document al TC oferă informațiile cuprinse în Art. 9 al L.c.e. - Cumpărăturile electronice în magazinul online sunt posibile prin comenzi transmise pe care electronică, în felul stabilit în prezentul document TC.
- Serviciile magazinului online pot fi utilizate de orice persoană fizică, juridică și organizaţii care nu au personalitate juridică, dacă se înregistrează cu succes și în mod valid în magazinul online, și dacă acceptă obligativitatea termenilor și condițiilor din prezentul contract.
- Contractul dintre Părți se încheie după completarea formularului de comandă cu datele obligatorii și verificarea acestor date de către Partener, cu un click pe butonul „Creare cont (și finalizare comandă)". Contractul astfel încheiat în limba română, maghiară sau engleză se consideră a fi contract scris, care este înregistrat și păstrat de Furnizor pe perioada de păstrare a documentelor conform reglementărilor legale în vigoare. La cererea scrisă a Partenerului Furnizorul îi oferă informații despre conținutul contractelor în termen de 8 zile. Scrisoarea electronică (email) se consideră a fi cerere scrisă și informare.
- Serviciul relații cu clienții: Editura Bookman SRL Telefon: (+40) 755-583-310 (luni-vineri, între orele 09-17).
Serviciul relații cu clienții online: www.antikvarius.ro sau prin email la adresa info@antikvarius.ro
Înregistrare
- Pentru a face cumpărături în magazinul nostru online, nu trebuie să vă înregistrați. Optional, puteți să vă înregistrați completând datele formularului de înregistrare, care se găsește pe fiecare pagină sub denumirea „Creare cont".După înregistrare sistemul nostru vă trimite o scrisoare la adresa email dată de dumneavoastră. Dacă cumva v-ați uitat parola, puteți cere o parolă nouă făcând click pe „Ați uitat parola?"
- Furnizorul nu răspunde pentru întârzierea expedierii şi pentru nici o altă problemă sau eroare care se datorează completării incorecte și/sau inexacte a datelor de expediere și facturare de către Partener. Furnizorul nu va avea nici o responsabilitate legală sau de alt tip pentru nici un fel de daune sau prejudicii provenite în urma uitării parolei sau dacă parola devine accesibilă unor persoane neautorizate din afara vinei Furnizorului.
Protecția datelor personale necesare pentru înregistrare
- Furnizorul nu adună date. Datele sunt oferite exclusiv în mod voluntar de către utilizatorii (Partenerii) care vizitează pagina web pentru cumpărături sau alte scopuri legate de cumpărături.
- Datele care se pot furniza pe baza deciziei Partenerului sunt: nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă email; nume, adresă, CIF, Nr. reg. com. pentru facturare; nume, adresă și număr de telefon pentru expediere.
- Datele care se înregistrează: datele calculatorului Partenerului, care se generează în cursul solicitării și utilizării serviciilor, și pe care sistemul Furnizorului le înregistrează în cursul proceselor tehnice.
Datele fixate automat, dacă Partenerul nu declară sau acționează altfel, sunt înregistrate de sistem în mod automat la intrare și ieșire. Aceste date -- cu excepția cazurilor obligatorii conform reglementărilor legale -- nu pot fi aduse în legătură cu alte date personale ale utilizatorului. Datele pot fi accesate doar de către Furnizor.
Bazele legale, scopul și modul gestionării datelor personale
- Gestionarea datelor are loc în urma înregistrării voluntare și bazată pe informare adecvată a utilizatorilor conținuturilor electronice de pe pagina web www.antikvarius.ro. Baza legală a gestionării datelor este „consimțământul în mod expres și neechivoc" conform alin. (1) din Art. 5. al Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.
- Scopul gestionării datelor este stocarea datelor clienților necesare pentru utilizarea serviciilor oferite de pagina web www.antikvarius.ro.
- Scopul datelor înregistrate automat este pregătirea unor evidențe fără caracter personal, dezvoltarea sistemului, protecția drepturilor utilizatorilor, facturarea şi livrarea produselor comandate.
- Furnizorul nu poate folosi datele personale înregistrate pentru alte scopuri decât cele stabilite în aceste paragrafe. Divulgarea datelor personale către terți sau autorități -- cu excepția unor cazuri în care legea prevede altfel în mod obligatoriu -- este posibilă doar cu consimţământul prealabil în mod expres şi neechivoc al utilizatorului. Dacă cumpărătorul cere expedierea produsului cumpărat, acest lucru este considerat a fi consimţământ prealabil expres şi neechivoc pentru comunicarea datelor către partenerii care colaborează în expedierea coletului.
- Furnizorul nu verifică datele personale înregistrate. Răspunderea pentru exactitatea datelor înregistrate îi revine exclusiv persoanei care şi-a înregistrat datele. Odată cu înregistrarea adresei email fiecare utilizator îşi asumă răspunderea, că de pe adresa email respectivă va fi singurul utilizator al serviciilor. Pe baza asumării acestei răspunderi, orice răspundere legată de intrările cu o anumită adresă email pe pagina web îi revine acelui utilizator, care a înregistrat respectiva adresă email.
Comenzi
- Caracteristicile importante şi descrierea produselor cumpărate se află pe pagina cu informaţii detailate a fiecărui produs concret. Dacă Partenerul are întrebări, poate primi informaţii suplimentare în legătură cu produsul respectiv prin serviciul relaţii cu clienţii.
- Preţul de cumpărare este întotdeauna preţul integral, cu TVA, indicat lângă produsul ales. Preţul de cumpărare al produselor nu conţine taxa de expediere.
- Furnizorul expediază produsul comandat şi aflat în stoc în timp de 1 zi lucrătoare de la data comenzii, dacă acesta a fost comandat de Partener în acest fel. Expedierea se face cu Poşta Română. Taxa de expediere se va indica în fiecare caz, înainte de finalizarea cumpărăturii.
Furnizorul îşi rezervă dreptul de a modifica taxa de expediere şi preţul produselor prin faptul, că modificarea intră în vigoare odată cu apariţia acesteia în magazinul online. Modificarea nu afectează preţul produselor comandate în prealabil. - Dacă în ciuda măsurilor adecvate luate de Furnizor apare un preţ greşit în magazinul online -- în mod particular un preţ evident greşit, de ex. un preţ foarte diferit de cel cunoscut, în general acceptat sau estimat, eventual un preţ „0" lei cauzat de eroare sistem -- Furnizorul nu este obligat să livreze produsul la preţul greşit, ci poate să ofere livrarea la preţul corect, în cunoştinţa căruia Partenerul poate renunţa la cumpărarea produsului respectiv.
- Furnizorul acceptă comenzi doar de la Parteneri înregistraţi, şi doar dacă Partenerul completează în întregime toate rubricile necesare pentru comandă. Furnizorul nu răspunde pentru întârzierea expedierii şi pentru nici o altă problemă sau eroare, care se datorează completării de către Partener în mod incorect și/sau inexact a datelor de expediere și facturare.
- Partenerul odată cu lansarea comenzii declară, că acceptă prezentele Condiții Contractuale Generale ca fiind obligatorii.
- După primirea ofertei de cumpărare Furnizorul are obligaţia de a confirma cumpărarea pe cale electronică, prin email în mod neîntârziat, în termen de maximum 48 de ore. Dacă Furnizorul nu trimite Partenerului confirmarea în termen de 48 de ore de la trimiterea ofertei de cumpărare, obligativitatea ofertei Furnizorului şi obligaţia de cumpărare a Partenerului expiră fără nici o altă condiţie şi declaraţie.
Condiţii de livrare şi plată
- Furnizorul va expedia produsul ales şi comandat pe pagina web la adresa indicată de Partener în comandă şi indicată de Furnizor în confirmarea comenzii.
- În cazul comenzilor de pe teritoriul României, Furnizorul expediază produsele comandate în termen de 2 zile lucrătoare, iar Poşta Română avizează Partenerul despre sosirea coletului în termen de 1 săptămână. În cazul comenzilor sosite din afara teritoriului României, Furnizorul expediază produsele comandate doar după efectuarea plăţii în avans a preţului produselor şi a cheltuielilor de expediere. Dacă Furnizorul nu poate expedia coletul în termen de 2 zile lucrătoare, are obligaţia să-l anunţe pe Partener despre întârziere. În acest caz Partenerul poate renunţa la comandă.
- Pe teritoriul României Partenerul va plăti ramburs, la ridicarea coletului, la oficiul poştal de care aparţine. Poate plăti şi în avans prin virament bancar sau cu card prin internet. Din afara României preţul coletului se va plăti în avans în fiecare caz, ori cu card prin internet, ori prin virament bancar, ori cu expedierea sumei prin mandat poştal internaţional (de ex. Eurogiro).
- Partenerul are obligaţia ca în momentul preluării să verifice conţinutul coletului, şi în caz de livrare fără lipsuri să semneze chitanţa de primire. După această semnătură Furnizorul nu are obligaţia de a accepta reclamaţii în legătură cu lipsuri cantitative şi de ambalaj. În cazul în care Partenerul observă orice deteriorare sau diferenţă, la cererea Clientului poşta are obligaţia să predea produsele cu bucata şi să întocmească proces-verbal.
- Plată online cu card bancar: după alegerea produselor, a modului de plată cu card bancar şi apăsarea butonului „Confirmare comandă", Partenerul va fi redirecţionat către pagina web PlatiOnline.ro Aici poate efectua plata sumei comenzii în condiţii de maximă siguranţă, cu introducerea datelor cardului (numele titularului, număr card, data expirării, cod CVV2/CVC2).
Garanţie şi renunţare la servicii
- Pentru garanţia obligatorie sunt valabile dispozițiile Legii 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanțiile asociate acestora (cu modificările ulterioare).
- Conform Ordonanţei nr. 130/2000 (republicată), privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, Partenerul poate renunţa la contract fără invocarea unui motiv în termen de 14 zile de la preluare. În acest caz va notifica Furnizorul în scris în termenul fixat despre intenţia de a renunţa la serviciile şi/sau produsele cumpărate. Cheltuielile aferente returnării bunurilor vor fi suportate de către cumpărător. Partenerul are obligaţia să returneze Furnizorului produsele, fără deteriorări, în condiţii de siguranţă corespunzătoare pentru produsele respective. Până la data preluării de către Furnizor, riscul de deteriorare îl poartă Partenerul.În cazul în care Furnizorul primeşte în termen notificarea în scris despre renunţare, în termen de 30 de zile de la sosirea produselor la Furnizor, returnează prin virament bancar preţul de cumpărare şi taxa de livrare plătite de Partener. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.
Dreptul de autor
- Conţinutul paginii noastre web -- dacă nu este indicat altfel -- este creaţia intelectuală a proprietarului paginii web, care astfel poate fi folosit doar în limitele prevăzute de lege. Utilizatorul nu are dreptul să modifice conţinutul paginii noastre web. Este interzisă folosirea în orice scop a acestor conţinuturi pe alte pagini web şi alte sisteme de reţele informatice. Conţinutul paginii noastre web sunt ocrotite de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe (modificată şi actualizată ulterior). Folosirea şi reproducerea acestuia fără permisiune este contrar legii, şi implică răspundere penală.
- Descrierea cărţilor -- nemodificate, cu indicarea exactă a autorului şi titlului cărţii -- poate fi reprodusă şi publicată fără restricţii.
- Mărcile şi siglele de pe pagina noastră web sunt mărci înregistrate ale celor care deţin drepturile asupra lor, şi servesc la identificarea produselor, softwerelor sau organizaţiilor respective.
În cazul problemelor, care nu sunt cuprinse în prezentul document, sunt aplicabile reglementările legale în vigoare din România.
Idrifaia, la 30 aprilie 2018