Onomastica românească și unele aspecte didactice ale valorificării antroponimiei
Review
5/5

Onomastica românească și unele aspecte didactice ale valorificării antroponimiei

15,00 RON

Alege-ti moneda de plata

Autor: Ileana Ioniță-Iancu

Subtitlu: Lucrarea cuprinde un mic dicționar onomastic

Editura: Paralela 45

Anul apariției: 2012

Colecția: Compact

ISBN: 978-973-47-1354-7

Tip copertă: Broșată

Număr pagini: 184

Availability: Doar 1 rămase în stoc

Securitatea cumpărăturii Dvs este 100% garantată

SKU 025/267 Categories ,

Carte premiata la Concursul COMPER sectiunea Cadre didactice 2010-2011

„Ideea acestei carti s-a nascut in urma cu 14 ani, pe vremea cand asteptam cu emotie venirea pe lume a fiului meu. Printre nenumaratele pregatiri, mari si marunte, care se cer facute in astfel de momente, imi aduc aminte cum filologul din mine asezase la loc de cinste alegerea numelui potrivit. Nutream convingerea ca un nume in deplin acord cu personalitatea si mediul de viata ale celui care il poarta este unul dintre cele mai pretioase daruri pe care parintii le pot face urmasilor.

Cu timpul, interesul pentru onomastica, initial strict subiectiv, a evoluat catre preocuparea cercetarii temeinice a unui domeniu captivant, care ma surprindea necontenit prin complexitate si eterogenitate. A prins contur, astfel, lucrarea de fata, cuprinzand o incercare de sinteza a problemelor teoretice legate de numele de persoane, dar si variate aplicatii metodico-didactice cu privire la implicatiile pe care acestea le pot avea in studiul limbii si literaturii romane in scoala. Am adaugat, in final, un mic dictionar onomastic, alcatuit din peste 350 de cuvinte – in principal prenume folosite de romani, vechi si moderne – insotite de cuvenitele explicatii etimologice si semantice.

In aceasta configuratie, lucrarea se adreseaza astazi unui public cititor larg – filologi, profesori, elevi si, de ce nu, actuali si viitori parinti, dornici sa isi interpreteze propriile nume ori sa le aleaga pe cele potrivite pentru descendentii lor.“ – Autoarea

Coș

Date contact

Detalii cont

POate fi util

Informatii juridice

Copyright © Bookman SRL 2013-2021 Toate drepturile rezervate
Scroll to Top

Login to your book store account

Onomastica românească și unele aspecte didactice ale valorificării antroponimiei

15,00 RON

Share via
Copy link