61
Lumea din Avatar - ochelari 3D
Review
5/5

Lumea din Avatar - ochelari 3D

75,00 RON 29,00 RON

Alege-ti moneda de plata

Autor: Lisa Fitzpatrick
Subtitlu: Aventura epică a lui James Cameron
Prefața: Peter Jackson
Traducere: Iuliana Debreczeni
Coperta: Hard cover
Editura: Hungalibri Srl.
Anul: 2010
ISBN: 978-606-92417-0-7
Stare: carte nouă
Foto, grafică: Christine N. Moog
Pagini: 108

Availability: În stoc

Securitatea cumpărăturii Dvs este 100% garantată

0 Shares

La intoarcerea mult asteptata pe platourile de filmare, castigatorul Premiului Academiei, scenaristul si regizorul James Cameron – creatorul filmelor “Titanic” si “Terminator” – ne poarta intr-o calatorie pe care Peter Jackson o descrie ca fiind “un mare salt inainte”.

Un film revolutionar sub aspect tehnic, “Avatar”, isi va face debutul cu universul cel mai stimulant, antrenant si inovator din punct de vedere vizual pe care lumea cinematografica l-a vazut vreodata. Folosind descoperiri de ultima ora in tehnologia efectelor vizuale si a sistemului 3-D stereoscopic, aceasta istorisire mitica urmareste povestea lui Jake, un veteran de razboi paraplegic, care este aruncat fara voie intr-o incercare de a coloniza si exploata o planeta extraterestra cu o biodiversitate bogata si populata de o rasa umanoida aparent primitiva.

Este o calatorie emotionala a salvarii, a transformarii si a dragostei. La fel ca toate filmele lui Cameron, “Avatar” combina elemente de spectacol grandios cu o poveste intima, orientata spre personaje. Actiunea filmului are loc pe o luna bogata si misterioasa, Pandora, iar “Lumea din Avatar”, cartea care acompaniaza aceasta aventura epica, analizeaza modalitatile de concepere si dezvoltare utilizate de echipa de creatie pentru a aduce la viata aceasta lume extraterestra.

Conceput de Cameron la mijlocul anilor 1990, productia filmului”Avatar” a inceput in 2005 si, inca de atunci, demersul de proiectare a fost crearea unui intreg univers, la o scara ce nu a fost abordata de industria filmului in peste treizeci de ani.

Pandora straluceste datorita unei retele bioluminescente de lumina, este o lume bogata, cu animale si plante imaginare in intregime. Intens colorate, formele lor sunt in acelasi timp familiare si extraordinare: padurii tropicale luxuriante cu copaci mai inalti de 300 de metri; muntii plutitori si peisaje fantastice; creaturi respingatoare, cu sase picioare, solzoase si fara par – un loc conceput sa fie pe cat de frumos, pe atat de inspaimantator. De la scenariu la schite, la picturi 2-D, apoi modele si sculpturi 3-D, aceasta carte unica prezinta, prin rafinamentul efectelor vizuale, evolutia celor mai creative imagini pe parcursul a patru ani (2005-2009).

Aceasta colectie include peste 200 de lucrari artistice in culori, create de cei mai renumiti ilustratori care lucreaza in industria de film de astazi. Tot aici, veti gasi peste o duzina de schite originale ce nu au mai fost publicate pana acum, impreuna cu adnotarile facute de Cameron. De la peisaje, la personaje si creaturi, “Lumea din Avatar” pune in lumina imagini distinctive, alese cu grija dintr-o colectie imensa, pentru a descrie lumea incredibil de fantezista a Pandorei. In plus, fata de eseul lui Peter Jackson, regizor si el, si al producatorului Jon Landau, aceasta carte contine un epilog patrunzator scris de Cameron. Pe tot cuprinsul ei, cartea contine comentariile artistilor despre experientele lor directe in colaborarea cu scriitorul/regizorul, precum si numeroase fragmente din scenariul lui Cameron care au condus eforturile ilustratorilor.

“Lumea din Avatar” este o privire fascinanta in faza de inceput a acestui imens proiect ce a angajat inimile si mintile unei echipe cun un talent creativ nemaivazut intr-o singura productie Hollywood-iana. Prefata de Peter Jackson Cuvant inainte de Jon Landau Epilog de James Cameron Traducerea de Iuliana Debreczeni Cadou o pereche de ochelari 3D.

Coș

Date contact

Detalii cont

POate fi util

Informatii juridice

Copyright © Bookman SRL 2013-2021 Toate drepturile rezervate
Scroll to Top

Login to your book store account

Lumea din Avatar - ochelari 3D

75,00 RON 29,00 RON