4,00 RON
Autor: Mitrița Bahrim
Editura: Tehnică, București
Anul apariției: 1979
Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 205 (+24 planșe)
Calitate: Stare bună
Lucrarea tratează problemele legate de valorificarea ciuperciolor de pădure și se adresează lucrătorilor care recoltează și sortează ciuperci și gospodinelor de la sate și orașe, care prepară conserve și mîncăruri din ciuperci de pădure. În lucrarea se face mai întîi descrierea și recunoașterea ciupercilor comestibile, comparativ cu cele otrăvitoare, explicațiile fiind însoțite de 32 planșe colorate, după care se arată valorificarea ciupercilor pentru industria alimentară și folosirea lor în arta culinară. Pentru industria alimentară, lucrarea tratează tehnologia sortimentelor de ciuperci cu noi rețete, diversificate pe sortimente ca: murături, marinate, supe concentrate, conserve sterilizate de preparate din ciuperci cu carne sau legume ș.a. Pentru arta culinară lucrarea tratează aceleași sortimente arătate mai sus pentru industrie, dar în cantități mici, posibile de realizat în casă sau în cantine, și în plus se dau diferite rețete culinare: aperative din ciuperci cu ou și paste de carne, salate din tot felul de specii de ciuperci, mîncăruri din ciuperci cu carne sau legume, sosuri felurite de ciuperci, aluaturi ș.a.
Editura Bookman SRL
Nr. ord. reg. com/an: J26/753/2010
CIF: RO27704989
Copyright © Bookman SRL 2013-2024
Toate drepturile rezervate