Figyelem! Az oldal sütiket használ annak érdekében, hogy a vásárlás könyebb, gyorsabb, és gördülékenyebb legyen.
Weboldalunk használatával elfogadja, hogy sütiket helyezzünk el a böngészőjében.ELFOGADÁS ÉS BEZÁRÁS

Matematikai logika - Urbán János

Nincs készleten
080/190
-82%

5,00 RON

Listaár: 28,00 RON

Szerző: Urbán János

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Budapest
Kiadás éve: 2001
Sorozat: Bolyai könyvek
ISBN: 9631630358
Kötés: Puha karton
Lapszám: 274
Minőség: Új könyv

A minimálisan rendelhető mennyiség a "Matematikai logika - Urbán János" esetén 1 db..

Ennek a feladatgyűjteménynek az a célja, hogy a matematikai logika legfontosabb alapfogalmaival és alkalmazásaival ismertesse meg az Olvasót. A feladatgyűjtemény anyagának megértése nagyon kevés konkrét matematikai előismeretet tételez fel (nagyjából a gimnázium első két osztályának matematika-tananyagát), de a fogalmak megértése, a feladatok megoldása komoly matematikai érdeklődést és absztrakciós készséget igényel.

A matematikai logika olyan részeit itt nem tárgyaljuk, amelyeknek megértéséhez szükség lenne a végtelen halmazok számosságával, ill. matematikai axiómarendszerekkel kapcsolatos ismeretekre. A példatár egyes pontjai általában három részre tagolódnak. A bevezetőben röviden összefoglaljuk a legfontosabb fogalmakat, tételeket. Ezek alkalmazásaként gyakorló feladatok következnek – ezek megoldása közvetlenül a kitűzés után következik – majd a pont végén önálló megoldásra szánt feladatok következnek.

A kitűzött feladatok megoldását minden fejezet végén, egy helyen találja meg az Olvasó. A gyakorló feladatok és a feladatok anyagában sok fontos elméleti ismeret található. Az is előfordul, hogy fogalmak definícióját, tételek megfogalmazását is itt találja meg az Olvasó.
Aki a matematikai logika alapjainak rendszeres felépítését akarja megismerni, annak számára fontos, hogy sorra vegye – és lehetőleg önállóan oldja meg – a gyakorló feladatokat és feladatokat.

Accesories

Kapcsolódó termékek

Ezeket is megvásárolták

Jó tudnia

Szerkesztőség ajánlata

Gyerekkönyvek - új könyvek